sl-SIhr-HR
Language
Search
Search ×


Podaci su presudni za poduzeća. Bez pristupa svojim podacima, poduzeća ne mogu svojim kupcima pružiti očekivanu razinu usluge. Loši odnosi s kupcima, gubitak prodaje ili problemi u radnim skupinama samo su nekoliko primjera onoga što se može dogoditi ako informacije nisu dostupne.

image

Što je NAS?

NAS je mrežni uređaj za pohranu koji mrežnim korisnicima i raznim klijentima omogućuje pristup središnjem mjestu za pohranu i preuzimanje podataka. U njega se može ugraditi jedan ili više diskova. Uređaji su fleksibilni i skalabilni, što znači da se postojeći sustav po potrebi može nadograditi dodatnim diskovima ili uređajima. NAS je poput posjedovanja vlastitog privatnog oblaka. Brži je, jeftiniji i nudi sve blagodati javnog oblaka u lokalnom okruženju, pružajući vam potpunu kontrolu.

NAS uređaji različitih proizvođača nude različit skup dodatnih programa. Synology je poznat po tome što nudi zaista puno (https://www.synology.com/en-global/dsm/packages). Programi su dostupni za preuzimanje unutar operativnog sustava kada se prijavite na uređaj. Velika većina je besplatna za korisnike Synology NAS poslužitelja. Programi su prikladni za upotrebu u kućnom okruženju ili u

image

Kućna pohrana podataka

Za vaš privatni oblak, jednostavno dijeljenje datoteka, streaming multimedije i besprijekornu pohranu podataka.

Kućni korisnici

Synology DiskStation olakšava upravljanje digitalnim sadržajem. Učinite više s uređajima koje već imate: računalima, mobilnim uređajima, televizorima, DLNA uređajima i radio uređajima. Obitelj i prijatelji moći će pristupiti svim digitalnim sadržajima na jednom mjestu, na različitim platformama i s bilo kojeg mjesta pomoću mobilnih uređaja.

SKLADIŠTENJE I BACKUP PODATAKA

Podaci se pohranjuju na NAS u RAID konfiguracijama, koje pružaju visoku razinu sigurnosti podataka. S dodatnim programima za sigurnosno kopiranje možemo se približiti potpunoj sigurnosti naših datoteka, slika ili filmova. Naravno, cijelo je rješenje malo složenije, ali ne toliko da bismo se mogli brinuti. 

MULTIMEDIJA

Medijski poslužitelj također je kompatibilan s DLNA, tako da ćete imati multimedijske datoteke pohranjene na jednom mjestu i dostupne sa svih multimedijskih uređaja (Video Station, Audio Station, Photo Station ...) Pomoću Music Station playera glazbe moći ćete stvoriti i vlastitu internetsku radio stanicu.

PRIVATNI OBLAK

Ako puno putujete, možete postaviti privatni oblak koji vam omogućuje automatsku sinkronizaciju podataka između različitih računala i mobilnih uređaja (mobitel, računalo, tablet). Više nećete morati brinuti o tome koje podatke nemate kod sebe. Svim datotekama koje ste pohranili na DiskSationu možete pristupiti putem DS datoteke i bilo kojeg mobilnog uređaja.

KORISNI PROGRAMI

Stanica za preuzimanje omogućava protokole BitTorrent, eMule, http i ftp i prikladan je alat za prijenos svih vrsta datoteka. Moći ćete brzo postaviti svoje web mjesto, primati e-poštu (poslužitelj pošte, Office). Na raspolaganju je čitav niz korisnih programa. Provjerite na: https://www.synology.com/en-global/dsm/packages

NAS poslužitelji idealni su za male i srednje tvrtke.

Korištenjem NAS poslužitelja podaci se pohranjuju na jednom mjestu i neprestano su im dostupni, što olakšava zaposlenicima rad u grupama i sudjelovanje u radnim grupama, pravodobno odgovaranje kupcima i praćenje prodaje ili drugih događaja u stvarnom vremenu. Budući da je NAS sličan privatnom oblaku, podacima se može pristupiti na daljinu pomoću mrežne veze, što znači da zaposlenici mogu raditi bilo gdje i bilo kada.

  • Jednostavan za upotrebu, obično nije potreban IT stručnjak za upravljanje.
  • Niska cijena pohrane podataka i dokumenata.
  • Jednostavna izrada sigurnosne kopije podataka, podaci su dostupn uvijek kad vam zatrebaju.
  • Sigurna i pouzdana centralizirana pohrana podataka.
image

Pohrana u malim i srednjim poduzećima

Povećana učinkovitost i produktivnost, podrška za rad od kuće ili u pokretu. Za zaštitu podataka dostupni su složeniji sustavi za izradu sigurnosnih kopija, izgradit ćete vlastiti privatni oblak, postaviti poslužitelj pošte, a hardver vam omogućuje i postavljanje sustava High Availability

Poslovni korisnici

Učinkovitost i produktivnost postaju sve važniji zadaci poduzećima. Govorimo o besprijekornoj integraciji s postojećom infrastrukturom, različitim načinima pristupa podacima i složenim metodama sigurnosti i zaštite podataka.

Poslovni korisnici u svom radu koriste snažnije uređaje, u pravilu su to NAS serveri Plus i noviji poslužitelji, koji omogućuju instalaciju još složenijih programa i još veću učinkovitost i sigurnost podataka.


SKLADIŠTENJE I BACKUP PODATAKA

Kao i kod kućnih korisnika, podaci na NAS-u pohranjuju se u RAID konfiguracijama, a dodatni programi za sigurnosno kopiranje mogu se usporediti s profesionalnim. 

NADZOR

·        Rješenje Surveillance Station možete pokrenuti na svim NAS ili NVR Synology poslužiteljima. Uređaj j serije dovoljan je da zaštiti vaš dom ili mali ured, ali obično je takva instalacija namijenjena jednom mjestu s do 16 kamera.

Za složenije sigurnosne sustave trebat će vam moćniji uređaj, kako biste mogli koristiti svu snagu rješenja Surveillance Station.

VISOKA DOSTUPNOST

Synology High Availability je rješenje u koje postavljamo dva poslužitelja kako bismo smanjili mogućnost zastoja uzrokovanih kvarovima sustava. Sadrži dva kompatibilna Synology NAS poslužitelja koji čine "klaster visoke dostupnosti". Jedan od poslužitelja preuzima ulogu aktivnog poslužitelja, a drugi djeluje kao pasivni poslužitelj u stanju čekanja. Više informacija White Paper High Availability.

VPN

VPN je kratica za VPN je kratica za Virtual Private Network što se može prevesti kao virtualna privatna mreža. To je rješenje koje poduzeća ili pojedinci koriste za povezivanje s udaljenim mrežama. Za to koriste Internet, zadržavajući pritom visoku razinu privatnosti putem sigurnosnih postupaka i određenih protokola (protokol tuneliranja). 

Synology - serijski pobjednik!

Tvrtka Synology Inc. dobio je titulu "Pobjednik poslovnog izbora 2019" u kategoriji radnih poslužitelja i NAS poslužitelja u izboru časopisa PC Mag. Nagradu je dobio šestu godinu zaredom. Od 2013. godine Synology je svake godine na prvom mjestu među pružateljima mrežne pohrane u poslovnoj klasi. S 9,1 od 10 bodova impresionirali su ukupnim zadovoljstvom uređajem i pouzdanošću rada. Više informacija na Synology - serijski pobjednik.

Za više informacija o Synology NAS poslužiteljima posjetite  Xenon forte web trgovinu

O nama

XENON FORTE - ZAGREB d.o.o.
Slavonska avenija 24/6,
10 000 Zagreb
Tel.:  +385 1 6185-824
Fax.: +385 1 6185-825
info@xenon-forte.hr

Poslovnica Split:
Slavonska 15,
21 000 Split
Tel.: +385 21 271-936
Fax.: +385 21 379-199
split@xenon-forte.hr
www.xenon-forte.hr

Xenon forte grupa

Grupa poduzeća Xenon forte d.o.o (Ljubljana, Zagreb, Podgorica i Sarajevo) brine o marketingu, tehničkoj podršci i distribuciji proizvoda Kyocera i Synology na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Crne Gore. 

www.xenon-forte.si
www.xenon-forte.hr
www.xenon-forte.me
www.xenon-forte.ba

Gdje smo


Za veći prikaz karte kliknite ovdje

Copyright 2023 by Xenon-Forte Uvjeti korištenja Privacy Statement
Back To Top